A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

РОЗРОБКА МІСТОБУДІВНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ – ЦЕ ПРІОРИТЕТ В ПРОЦЕСІ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

Дата: 27.04.2018 08:41
Кількість переглядів: 538

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Микола ПОДОПРИГОРА під час наради з керівниками органів містобудування та архітектури міських рад, районних державних адміністрацій та ОТГ з питання реалізації пілотного Проекту «Відкрите просторове планування», що проходила в Центрі розвитку місцевого самоврядування 25 квітня.

Фото без опису

Фото без опису

Недригайлівську об’єднану територіальну громаду на заході представив провідний спеціаліст сектору містобудування та архітектури відділу містобудування, архітектури та комунального господарства Недригайлівської селищної ради Федай В.І.

«Сьогодні без містобудівної документації громада розвиватись не може. Оскільки суть децентралізації – автономізація керування ресурсами і повноваження та відповідальність за їх використання, – говорив учасникам наради Микола ПОДОПРИГОРА. –  А містобудівна документація дозволяє ефективно планувати використання цих ресурсів».

Начальник відділу планування та забудови територій обласного управління містобудування та архітектури Тетяна ШАПОВАЛЕНКО нагадала, що Сумщина обрана пілотним регіоном Проекту «Відкрите просторове планування», відповідний Меморандум між облдержадміністрацією та Офісом ефективного регулювання (BRDO) підписано в грудні минулого року.

У рамках наради експерти (BRDO) провели тренінг для присутніх архітекторів, під час якого особливу увагу приділили якості містобудівної документації. Говорили і про те, як прискорити оновлення містобудівних документів, як забезпечити якісне опублікування містобудівної документації та як стимулювати розвиток містобудівних кадастрів.

         Слід відзначити, що Недригайлівська селищна рада активно працює у напрямку виготовлення містобудівної документації. Зокрема, у листопаді 2017 року затверджено генеральний план селища Недригайлів. У стадії виготовлення генеральний план с. Спартак. У 2017 році виготовлені топографічні плани сіл Іваниця, Хоружівка, Кулішівка, Віхове, Луки, Вакулки. Проведено польові роботи з виготовлення топографічного плану с. Якименки. У 2018 році планується  виготовлення топографічних планів усіх населених пунктів  громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь