A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Національний Конгрес старост ОТГ: об'єднання після об'єднання

Дата: 25.05.2018 14:53
Кількість переглядів: 560

24 травня 2018 року на базі готелю GoodZone, що знаходиться у мальовничому селі Піщанка вже Піщанської ОТГ Дніпропетровської області, розпочав свою роботу другий Національний Конгрес старост об'єднаних територіальних громад.

Організатором цього заходу виступив Дніпропетровський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створено в рамках Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіоном.

Сумська область  представлена на вказаному заході делегацією у складі: Артема Градуна (радник з питань децентралізації Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування), Євгенії Дюкаревої (в.о. старости у Верхньосироватській сільській ОТГ), Любові Кулініч (в.о. старости у Березівській сільській ОТГ), Валентини Дяченко (в.о. старости у Недригайлівській селищній ОТГ), Миколи Студінського (в.о. старости у Тростянецькій міській ОТГ) та Андрія Борисенка (в.о. старости у Дубов'язівській селищній ОТГ).

Протягом першого дня роботи Конгресу відбувалось активне обговорення зі старостами ОТГ України актуальних питань їх професійної діяльності. У тій робочій атмосфері, яка була створена модераторами Конгресу (Олена Тертишна - директор Дніпропетровського ЦРМС, Олена Гладка та Ольга Кірєєва - радники Дніпропетровського ЦРМС), ну прямо таки відчувалось "народження" головної істини, яка давала відповідь на питання "Хто такий староста в реформі децентралізації? І яка ж насправді його роль в територіальній громаді?"

Така всеукраїнська комунікаційна платформа для старост -  це велика можливість виявити та осягнути практично всі проблемні фактори, з якими так чи інакше стикається майже кожен староста у своїй діяльності.

Програмою Конгресу передбачено виїзд учасників до п’яти локацій, на яких будуть представлені кращі практики розвитку та розбудови старостинських округів.

Як би там не було, але один висновок, можливо зробити вже зараз: щоб стати сильними та спроможними менеджерами в територіальних громадах, що пройшли об'єднання, - старостам необхідно об'єднуватись задля спільного формування авторитету у цієї посади та позитивного ставлення громадян до неї.

За матеріалами Сумського центру розвитку місцевого самоврядування

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь