A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Хоружівку відвідали американці

Дата: 01.06.2018 15:01
Кількість переглядів: 523

      Нещодавно  Хоружівку відвідали американський журналіст Ян Батенос з Нью-Йорка та викладач англійської мови Аарон Кеннет із штату Меріленд. Вони є стипендіати американської програми «Форбрайт».

Метою цієї програми є міжнародний обмін інформацією та дослідження теми видатних людей та героїв України, які внесли вагомий вклад у розвиток української культури. У селі Хоружівка вони відвідали місцевий храм, меморіал жертвам Голодоморів, пам’ятний знак жертвам політичних репресій, садибу екс-президента Віктора Ющенка, музей-садибу поета Олекси Ющенка. Побували американці і на  сільському кладовищі, де поховані батьки третього Президента України.

     Екскурсію історичними місцями для гостей з-за кордону провела директор Хоружівського центру соціально-психологічної реабілітації дітей Миколаєнко В.Г. Спільно з в.о. старости Гордієнко О.М. вони переглянули документальний фільм про Голодомор, де Віктор Андрійович ділиться спогадами, які він у свій час почув від старшого покоління про страхіття голоду в Хоружівці. Ольга Михайлівна з американськими гостями пройшли тими самими стежками, які у документальному фільмі проходить Віктор Андрійович із своєю донькою Ліною. В кінці маршруту гості завітали до ветерана війни, колишнього вчителя Хоружівської школи Ющенка О.Д., який поділився  спогадами про голодовку та воєнні роки. Дослідники також цікавилися спогадами ветерана про дитинство та шкільні роки Ющенка В.А., про його батьків, які все життя працювали в школі на вчительській ниві. 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь