A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Подовження терміну приймання молока у населення

Дата: 12.07.2018 09:17
Кількість переглядів: 587

Міністерство аграрної політики та продовольства України зважаючи на соціальну напругу пов’язану з питаннями закупівлі молока у населення та введенням в дію з 01 липня 2018 року ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови» інформує.

Наказом Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості (далі – ДП «УкрНДНЦ») від 27.06.2018 № 188 «Про прийняття та скасування національного нормативного документа; про внесення зміни до наказу від 18 грудня 2017 р. № 420», визначено:

– прийняти національний нормативний документ з наданням чинності з 01 січня 2019 року ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови на заміну ДСТУ 3662:2015;

  • скасувати національний нормативний документ з 01 липня 2018 року ДСТУ 3662:2015 Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови;

 – скасувати національний нормативний документ ДСТУ 3662-97 «Молоко коров’яче незбиране. Вимоги при закупівлі» в частині вимог до молока екстра, вищого та першого гатунків з 01 січня 2019 року;

– скасувати національний нормативний документ ДСТУ 3662-97 «Молоко коров’яче незбиране. Вимоги при закупівлі» в частині вимог до молока другого ґатунку з 01 січня 2020 року. Тобто дозволяється приймати та переробляти молоко у населення другого гатунку до 01.01.2020 року.

Детальна інформація щодо наказу розміщена на офіційному сайті  Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» у розділі «Стандартизація».

 Наразі вимоги до молока регулюються Національним стандартом ДСТУ 3662-97 «Молоко коров’яче незбиране. Вимоги при закупівлі». Положення даного стандарту поширюються на незбиране сире коров’яче молоко, яке закуповується у суб’єктів господарювання незалежно від форм власності, підприємствами з перероблення молока, підприємствами-покупцями молока, приватними підприємцями для переробки на молочні продукти.

Разом з цим, з метою підвищення якості молока та встановлення єдиних, адаптованих до норм ЄС вимог щодо безпечності, якості та гігієни при виробництві та введенні в обіг молока, молозива та молочних продуктів, Мінагрополітики розроблено проект наказу «Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів» (далі – проект наказу). Вказані вимоги запроваджують належну виробничу практику виробництва, переробки, введення в обіг молока та молочних продуктів.

Проектом наказу передбачено встановлення вимог до молока і молочних продуктів, їх виробництва, до доїльного обладнання та гігієни у господарствах, які виробляють молоко та молозиво, до доїння і збору молока, молозива і молочної сировини, до гігієни персоналу. Крім того, оператори ринку повинні будуть гарантувати відповідність молока вимогам законодавства України та певним критеріям вмісту мікроорганізмів та кількості соматичних клітин у сирому молоці від корів, що йде на промислову переробку для виготовлення харчових продуктів. Для виконання цих критеріїв проектом наказу встановлено перехідний період з 1 січня 2020 року до 1 січня 2022 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь