A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ЗДІЙСНЕННЯ КОНТРОЛЮ ЗА ДОТРИМАННЯМ ЛЕГАЛЬНОСТІ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ТА НЕЗАДЕКЛАРОВАНОЇ ПРАЦІ

Дата: 07.08.2018 11:41
Кількість переглядів: 638

      Одним з пріоритетних напрямів діяльності Держпраці є запобігання використанню незадекларованої праці та легальність працевлаштування найманих працівників  фізичними особами – підприємцями. Це соціальне явище справляє значний негативний вплив на розвиток економіки країни та  життєвий рівень людей.

      Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295, передбачено відвідування роботодавця спеціалістом – державним інспектором з праці з метою інформування  про необхідність дотримання законодавства про працю, моніторингу стану його дотримання, у тому числі щодо оформлення трудових відносин.

    03 серпня 2018 року заступником Недригайлівського селищного голови з питань діяльності  виконавчих органів ради Акімовим В.В. та спеціалістом - державним інспектором праці Голінко М.С. була проведена зустріч із фізичними особами – підприємцями Іваницького старостинського округу, темою якої були питання щодо дотримання легальності працевлаштування та недопущення фактів незадекларованої праці. Незадекларована праця найчастіше проявляється у маскуванні трудових відносин, приховуванні від державних органів частини відпрацьованого робочого часу та заробітної плати, найманої праці без оформлення трудових відносин та економічної діяльності без державної реєстрації. У таких випадках держава витрачає кошти, які можна було б спрямувати на реалізацію програм соціально – економічного розвитку та підвищення добробуту громадян.

     Тому спеціалістами апарату Недригайлівської селищної ради і надалі будуть проводитися заходів з метою недопущення та усунення випадків порушення трудового законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь