A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Туристичний зліт у Коровинцях

Дата: 14.08.2018 08:18
Кількість переглядів: 1177

Протягом 10-12 серпня цього року на околиці села Коровинці проходив відкритий районний туристичний зліт молодіжних команд 2018 року. Проте участь у цьому заході взяли команди не лише Недригайлівського району, а й з міст Шостка, Ромни, Буринь. В цілому на правому березі тихоплинної красуні Сули позмагатися та відпочити зібралися десятки туристів з 8 команд.

  Різноманітні конкурси, змагання та розваги проходили в дружній та веселій атмосфері, як і заведено в справжніх туристів. Недригайлівську селищну раду в цьому дійстві представляла команда «Мамонт», а старостинські округи Недригайлівської об’єднаної територіальної громади – команда «Обана!».

         Від самого початку між представниками команд розгорілася вперта й азартна боротьба за перемогу в різних номінаціях. Слід зазначити, що згідно положення про турзліт не всі конкурси були заліковими. Але це не применшувало запалу та завзяття учасників. Першого дня після обладнання наметових містечок та наради представників команд і суддівської колегії відбулося урочисте відкриття туристичного зльоту та змагання з пляжного волейболу, де команда «Мамонт» виборола призове ІІ місце, а також конкурси розпалювання вогнища та представлення команд і туристичної пісні. Завершувала програму першого дня туристичного зльоту молодіжна дискотека, що тривала до самої ночі.

         Наступного дня від самого ранку стартувала туристична естафета – чи не найвідповідальніше й найскладніше змагання, адже далеко не кожному навіть бувалому й досвідченому туристу під силу швидко виконати, наприклад, підйом та спуск у системі на висоту до 8 метрів. А в туристичній естафеті ж, крім цього, були ще й переправа через річку по колоді та канатом, переправа по купинам, визначення азимуту та інші завдання. І на цьому етапі команда «Мамонт» виборола почесне ІІ місце, поступившись лише професійним туристам з міста Шостка (між іншим – постійним призерам обласних туристичних зльотів).

         Після туристичної естафети настала черга міні футболу, де представникам Недригайлівської селищної ради вже не було рівних – тут команда «Мамонт» перемогла всіх своїх суперників і виборола І місце. Ближче до вечора відбулися командні змагання «Лазер-так». Кожна команда-учасник, а було таких близько 20, складалася з 5 озброєних лазерними автоматичними гвинтівками учасників. Виступаючи в двобоях команди провели цілий ряд запеклих «боїв», після серії яких до фіналу змагань вийшли обидві команди Недригайлівської селищної ради та наших старостинських округів – «Мамонт» та «Обана!». Але сміливішими й сильнішими, влучнішими та спритнішими виявилися все ж «мамонти» - вони й здобули І місце в цьому надзвичайно захоплюючому й азартному змаганні.

         Завершили другий день тур зльоту конкурс «Сюрприз», в якому наша команда «Мамонт» посіла ІІ місце, та конкурс нічного орієнтування, де призове ІІІ місце виборола команда старостинських округів Недригайлівської селищної ради «Обана!». І, звичайно ж – знову пройшла молодіжна дискотека, адже навіть літні туристи душею – завжди молоді.

         Третього дня відбулися конкурс на кращий туристичний табір та конкурс кращої туристичної газети, де команда «Мамонт» виборола І місце. Було проведено нагородження переможців та призерів змагань та урочисте закриття цього чудового заходу. За загальним підсумком по заліковим видам змагань команда «Мамонт» зайняла ІІІ місце, поступившися команді «Сильна Шостка» та команді «Айболить» Недригайлівського ЦПМСД. Проте головним призом стали для учасників, мабуть, не кубки, грамоти й медалі, а море приємних позитивних емоцій та вражень від нових знайомств та спілкування, від звареної на природі каші, кулішу, шашликів та інших смачних страв, від нових знайомств та спілкування, від азарту змагань та зміцнення дружби з однодумцями по спільному хобі – туризму. Всіх моментів тур зльоту не описати в рамках однієї замітки, та головне – всі учасники з нетерпінням будуть чекати наступного туристичного зльоту, щоб знову наповнити душу теплом та наснагою, енергією й позитивом від участі в такому цікавому й прекрасному заході.

Фото без опису

                                                                                               

                                               Вадим Покотило

                               спеціаліст І категорії відділу освіти, сім’ї,

молоді та спорту Недригайлівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь