A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ЗДІЙСНЕННЯ КОНТРОЛЮ ЗА ДОТРИМАННЯМ ЛЕГАЛЬНОСТІ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ТА НЕЗАДЕКЛАРОВАНОЇ ПРАЦІ

Дата: 04.10.2018 15:09
Кількість переглядів: 682

              Нагляд  і  контроль  за додержанням  законодавства про працю  - це діяльність компетентних державних і громадських  органів, спрямована на перевірку відповідності  трудовому законодавству  дій роботодавців у процесі управління найманою працею, попередження і виявлення правопорушень, притягнення  винних у порушенні трудових прав працівників до юридичної відповідальності. Порядком здійснення державного контролю за додержанням  законодавства про працю, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295,  передбачено відвідування роботодавця з метою інформування  про необхідність дотримання законодавства про працю, моніторингу стану його дотримання, у тому числі щодо оформлення трудових відносин.

         02 жовтня  виконуючим обов’язки  Недригайлівського селищного голови Валентином Акімовим, спеціалістом - державним інспектором з праці Недригайлівської селищної ради  Мариною Голінко, спеціалістом відділу економічного розвитку інвестицій та регуляторної діяльності Недригайлівської селищної ради Світланою Холод, головним державним ревізором – інспектором Недригайлівського  віділення Роменської ОДПІ в Сумській області Оленою Жмакою та начальником Недригайлівського об’єднаного управління Пенсійного фонду в Сумській області  Олександром Ємцем  була проведена зустріч із фізичними особами –  підприємцями комунального підприємства  «Недригайлівський речовий ринок». Під час проведення заходу були висвітлені питання щодо додержання законодавства про працю, правила надання часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими суб’єктами малого підприємництва у державних банківських установах, порядок сплати  єдиного податку фізичних осіб – підприємців, які здійснюють діяльність на рику та наповнення бюджету Пенсійного фонду.

            Одним із  напрямків діяльності Держпраці є запобігання використання незадекларованої праці. Незадекларована праця найчастіше проявляється у таких формах : економічна діяльність без державної реєстрації, наймана праця без оформлення трудових відносин, приховування від державних органів частини відпрацьованого робочого часу та заробітної плати, маскування трудових відносин під виглядом інших форм діяльності. Відповідно у разі порушення трудового законодавства застосовуються штрафні санкції, які  тягнуть за собою негативні наслідки. Одним з порушень  є не повідомлення про офіційне працевлаштування працівника державну фіскальну службу та укладання трудового договору, до того ж  неоформлений офіційно працівник втрачає трудовий та страховий стаж при розрахунку розміру пенсії. Адже тільки легально оформлений працівник, який, матиме достатньо страхового стажу, отримає право на гідну пенсію.      

           Хочу зазначити, що в ході зустрічі відбувся конструктивний діалог.  На всі  підняті запитання  були надані вичерпні відповіді спеціалістами відповідних напрямків. Питання щодо  благоустрою речового ринку взято на контроль з  подальшим виконанням поставлених завдань.  

Фото без опису

Фото без опису

 

Марина Голінко, спеціаліст - державний інспектор з праці Недригайлівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь