A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Відбулася зустріч голів ОТГ Сумської області з директором з розвитку Асоціації об'єднаних територіальних громад

Дата: 23.11.2018 08:43
Кількість переглядів: 631

20 листопада 2018 року в офісі Сумського "Центру розвитку місцевого самоврядування", створеного в рамках Програми "U-LEAD з Європою" та за підтримки Мінрегіону, була проведена зустріч голів ОТГ Сумської області з директором з розвитку Асоціації об'єднаних територіальних громад Ігорем Абрам'юком.

Ідея створення Асоціації об’єднаних громад виникла з потреби нових громад, що створюються у рамках реформи місцевого самоврядування, мати свій окремий майданчик для об’єднання зусиль. "Потреби і проблеми об’єднаних громад дуже часто відрізняються від потреб і проблем "старого" місцевого самоврядування. 
Взаємодія у рамках Асоціації об’єднаних територіальних громад [ОТГ] допоможе їм узгоджувати позицію між собою та у діалозі із центральною владою говорити "єдиним голосом". Без єдиного голосу місцеве самоврядування ніколи не буде мати сильної позиції у діалозі із державою", – зазначив Ігор Абрам’юк.

Асоціація має місцевий статус, але може діяти на всій території України, включно з регіонами, які не представлені членами Асоціації [через органи управління]. Вступ органів місцевого самоврядування в Асоціацію не суперечить членству даних ОМС у будь-яких інших всеукраїнських або місцевих асоціаціях, на кшталт Асоціації міст чи Асоціації сільських та селищних рад. Засадничий принцип її формування – добровільність членства, зазначив Ігор Абрам’юк.

Ігор Абрам’юк зазначив, що Асоціація відкрита до комунікації і співпраці з усіма, хто працює в інтересах реформи і в інтересах ОТГ.

 Недригайлівську об"єднану територіальну громаду на заході представив Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь