A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

«БУТИ ДЕПУТАТОМ – ВІДПОВІДАЛЬНА РОБОТА»

Дата: 07.12.2018 11:20
Кількість переглядів: 763

     7 грудня - День місцевого самоврядування. Інтерв'ю депутата Недригайлівської селищної  ради Юрія Сердюка районній газеті "Голос Посулля". Юрія Сердюка читачам районки особливо представляти не потрібно, адже його знають як спортсмена, активіста громадського життя. Ще один бік його діяльності – депутатська робота, якій загалом віддано більше 15 років: депутатом Недригайлівської районної ради був у 2010–2015 роках, а в 2002, 2006 та 2016 недригайлівці обирали його депутатом селищної ради.

  • Юрію Анатолійовичу, скажіть, будь ласка, бути депутатом, що це означає для вас: визнання, можливість самореалізації, престиж?
  • Бути депутатом для мене означає тільки одне – відповідальність перед людьми, які за мене проголосували. Депутат місцевої ради – це людина, найближча до виборців, яка практично щодня зустрічає мешканців свого округу, і тому потрібно утверджувати справами ту довіру, яка склалася під час виборів. Просто слова, якими б красивими вони не були, нікому не потрібні. Головний критерій у відносинах – дотримання усіх пунктів передвиборчої програми, з якою йшов до людей. Зустрічі на окрузі не припиняю й нині, разом з виборцями  звіряю орієнтири у роботі, визначаємо пріоритети.
  •  Розкажіть про свою депутатську діяльність детальніше.
  • Як депутат Недригайлівської селищної ради я є членом постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку. Вважаю, що це одна з ключових комісій, адже вона розглядає всі питання, що стосуються бюджету ради. Наприклад, за 2017 рік на 20 засіданнях ми розглянули 110 питань. Вони стосувалися і життєдіяльності всієї ради, вирішення проблем конкретних громадян. Усі рішення, що приймалися комісією, були виваженими, адже перш ніж їх прийняти, ми ретельно вивчаємо ситуацію.
  • Юрію Анатолійовичу, як часто звертаються люди до депутата селищної ради?
  • Загалом, я намагаюся тримати постійний зв'язок із мешканцями свого округу, це вулиці Лугова, Сумська, Будівельна, а також 1-й, 2-й пр. Сумський.  Дуже важливо знати, що відбувається на окрузі, які турботи є в жителів. Що в моїх депутатських можливостях – вирішую, якщо потрібно звернутися до органів державної влади чи до посадовців – звертаюся. За останній час направив 5 депутатських звернень. Крім того, на цільові потреби мешканців громади мною було спрямовані кошти, надані на виконання депутатських повноважень: на придбання спортивного інвентарю для закладів освіти громади та на довготривале лікування мешканцям селища Недригайлів.

Та в центрі депутатської уваги і практичної діяльності – покращення умов життя на окрузі. Вдалося провести грейдерування вулиць Лугова, Будівельна, Сумська, 1 та 2-й пр. Сумський. Здійснено ямковий ремонт шляхом підсипки щебенем доріг по вулицях Лугова, 2-й та 1-й пр. Сумський. Встановлено надбудови на колодязі на вул. Сумська та 1-й пр. Сумський. І ось іще одна приємна новина – розпочалися роботи по будівництву вуличного освітлення на сонячних батареях по вулицях: 2-й провулок Сумський та вул. Лугова. Це важлива справа, адже у вечірній час люди зможуть ходити освітленими вулицями.

  • Юрію Анатолійовичу, напевно, всі знають, що ваша пристрасть – спорт, і вона приносить позитивні результати не тільки району, а й усій області.
  • Це Ви, напевно, про переможне 2 місце у Всеукраїнській спартакіаді депутатів рад всіх рівнів в м. Чорноморськ Одеської області? Так, я також був у складі цієї команди, і ми гідно представили депутатський корпус Сумщини на фоні всієї України.

Я не уявляю своє життя без спорту і так само щиро вважаю, що спорт потрібно підтримувати на всіх рівнях. Тому в силу своїх можливостей допомагаю розвивати матеріально-технічну базу. Наприклад, придбав сітки для футбольних воріт для Недригайлівської ЗОШ та Хоружівського НВК, футбольні м’ячі для КСК «Колос», та Маршалівського НВК та Іваницької школи.

  • 7 грудня День місцевого самоврядування – свято депутатів усіх рівнів, день, коли ми всі ще раз стверджуємо: Україна має сильні самоврядні традиції, і в цьому – перспектива подальшого успішного розвитку.
  • Так, повністю підтримую цю думку. Самоврядування – це люди, які живуть у громадах, які знають, які потреби найактуальніші, що потрібно зробити в першу чергу. І тільки разом – депутати і громада – можуть досягти успіхів. Велике значення для успішної депутатської діяльності має підтримка і взаєморозуміння між депутатами селищної ради та селищним головою. Мені приємно, що мої колеги-депутати та Недригайлівський селищний голова Остапчук І.В. працюють однією командою.

Сьогодні, користуючись нагодою, висловлюю щиру вдячність усім землякам за допомогу й підтримку в моїй депутатській роботі, за сумлінну працю і віру в те, що спільними зусиллями зможемо багато чого зробити на користь громади загалом і для кожного, хто потребує нашої уваги і допомоги.

  • Дякую за розмову, успіхів Вам у депутатській діяльності.

 Розмову вела Людмила Слиш

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь