A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Лише наша спільна злагоджена щоденна праця, ініціатива та енергія всіх без винятку територіальних громад, ефективне поєднання загальнодержавних та місцевих інтересів зроблять життя в районі кращим

Дата: 07.12.2018 11:53
Кількість переглядів: 654

З нагоди Дня місцевого самоврядування, яке країна відзначає 7 грудня, редакція газети звернулася до Недригайлівського селищного голови Ігоря Остапчука з метою дізнатися "з перших вуст", як проходить життя в об'єднаній громаді.

 

- Ігоре Вікторовичу, якими були  пріоритетні напрямки роботи селищної ради  у 2017-2018 роках?

- Пріоритетними напрямами роботи у 2017-2018 роках були і є: прийняття низки селищних програм, спрямованих на підвищення соціально-економічного та культурного розвитку Недригайлівської громади та їх вчасне фінансування; впровадження нових форм співпраці із старостинськими округами; забезпечення належного контролю за ефективним управлінням  майном, що перейшло у власність територіальної громади; пошук ефективного інвестора для забезпечення  соціально-економічного розвитку селищної ради та створення робочих місць.

- У зв'язку зі створенням об'єднаних громад значно розширені повноваження, в тому числі, фінансові. Як це вплинуло на розвиток інфраструктури та ЖКГ?

- Нам вдалося вирішити ряд проблемних питань, а саме: закуплено спецтехніку (вантажний автомобіль, трактор, причіп, косарка, лопата-відвал) для комунального підприємства "Недригайлівводосервіс"; шкільний автобус для Недригайлівської СЗОШ. Проведено капітальний ремонт дороги по вул. Шевченка в селі Іваниця;  будівництво вуличного освітлення по вул. Центральна в селі Маршали. Виготовлена містобудівна та планувальна документація у більшості населених пунктів громади. Придбані та встановлені дитячі майданчики для Недригайлівського ДНЗ, Маршалівської філії Недригайлівської СЗОШ та Іваницького ДНЗ. Здійснено капітальний ремонт дороги по вул. Вишнева в селищі Недригайлів. Встановлені надбудови на громадські колодязі в кількості 27 шт. в селищі Недригайлів та старостинських округах. Здійснено поточний ремонт вуличного освітлення та додатково встановлено 102 вуличних ліхтарі. Встановлено твердопаливні котли у сільському клубі села Зелене та в Іваницькому дошкільному навчальному закладі. Здійснено ремонт тепломережі у Іваницькій філії Недригайлівської СЗОШ I-III ступенів. Вирішено ряд інших питань по поточному ремонту вулиць об'єднаної громади, встановленню автобусних зупинок.

- Як у громаді впроваджується державна політика у сфері реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа"?

- У 2018-2019 навчальному році в закладах освіти Недригайлівської селищної ради сформовано 8 перших класів, з них 3 класи малокомплектні (наповнюваністю до 5 учнів), у яких навчається 94 учні.

На підготовку та створення Нового освітнього простору в рамках реалізації Концепції "Нова українська школа" селищною радою заплановані і виділені кошти у сумі 1000, 00 тис. грн. для придбання сучасних меблів (парти, учительські столи, шафи для одягу, шафи для зберігання засобів навчання), мультимедійного та комп'ютерного забезпечення  перших класів (робоче місце вчителя, робоче місце учня), для забезпечення засобами навчання відповідно до орієнтовного переліку засобів навчання в початковій школі, для проведення ремонтних робіт у класних кімнатах.

Сьогодні закінчується реалізація  проекту "Реконструкція Недригайлівської спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів по вул. Незалежності,25 в смт Недригайлів Сумської області". Розроблені проекти: реконструкція Недригайлівської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів по вул. Незалежності, 25 в смт Недригайлів Сумської області (інженерні мережі та оздоблення приміщень)"; "Реконструкція Недригайлівського будинку дитячої та юнацької творчості Недригайлівської селищної ради Сумської області (заміна вікон, даху, утеплення фасадів), що знаходиться за адресою: вул.Незалежності,7/1, смт Недригайлів Сумської області"; "Реконструкція Хоружівського навчально-виховного комплексу: "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад" Недригайлівської селищної ради Сумської області по вул.Першотравнева, 4 в с.Хоружівка Недригайлівського району Сумської області. Утеплення фасадів та горищ, заміна вікон та дверей". Початок реалізації проектів - 2019 рік.

- Крім освітніх проектів на будівництво та реконструкцію є ще інші проекти для реалізації? Які будуть реалізовані у 2018 році?

- Звичайно, є такі проекти. Це будівництво вуличного освітлення на сонячних батареях по вулицях: II провулок Сумський, вул.Лугова, вул.Спортивна в селищі Недригайлів, це проект вуличного освітлення села Зелене (вул.Миру, Першотравнева, Патріотів, Молодіжна). Роботи закінчуються у 2018 році. Зроблений  поточний ремонт дороги по вул. І.Франка у селищі Недригайлів. Розроблені проекти:  "Нове будівництво майданчика для тимчасової зупинки автомобілів з облаштуванням тротуару по вул. Незалежності, смт Недригайлів"; "Будівництво центру безпеки по вул.Сумській в селищі Недригайлів Сумської області".

Крім того, оголошений конкурс по визначенню переможця для призначення управителя багатоквартирних житлових будинків, мешканці яких у відведений термін не створили ОСББ або ЖКК.

- Як з дорожнім будівництвом?

- Завдання з дорожнього будівництва ми не виконали, але на це є ряд об'­єктивних причин. Але нам вдалося провести грейдерування майже усіх доріг ОТГ, які цього потребували. По дорогах ОТГ відбулися підсипки проблемних ділянок щебенем.

На умовах співфінансування, за кошти державного, місцевого та обласного бюджетів, були проведені роботи по поточному ремонту доріг: Зелене-Вільшана на ділянці Зелене-Іваниця; по вул.Шмідта в селищі Недригайлів; Біжівка-Маршали; Недригайлів - Козельне; Київ - Суми - Юнаківка, що проходить через центр селища Недригайлів по вулицях Незалежності та Сумська; дорожнього покриття моста через річку Сула.

Проведені роботи з ремонту доріг по вулицях Яценкова, Заболотівка, Миру по селищу Недригайлів, а також на ділянці дороги Кулішівка- Костянтинів. На жаль, у зв'язку з відсутністю коштів, не був реалізований проект "Капітальний ремонт дороги по вулиці Зарудка в смт Недригайлів Сумської області".

- Як  у вас представлена галузь культури?

- Мережа закладів культури у громаді представлена  17  закладами культури. Працює Центр культури і дозвілля Недригайлівської селищної ради, Недригайлівська дитяча музична школа, сільські будинки культури, сільські клуби, бібліотеки. Запевняю, що галузь культури працює на професійному рівні і в змозі забезпечити розвиток культури в об'єднаній громаді. Про це свідчать проведення свят Масляна, Івана Купала, Дмитра. Нещодавно 5 аматорських колективів громади представили свої програми  атестаційній комісії  управління культури Сумської облдержадміністрації  на присвоєння  звання "Народний аматорський".

- Останнє питання. Які проблемні питання  (най­більші)  у процесі створення та роботи ОТГ?

- Звісно, це недосконалість законодавства у проведенні децентралізації, значна затримка передачі землі громадам, потребує покращення  співпраця  з іншими громадами та райдержадміністрацією у вирішенні ряду питань. Але нашій громаді ще немає і двох років, вона поступово розвивається і, повірте, і я особисто, і депутатський корпус (до речі, дуже активний і відповідальний), і виконавчий комітет зробимо все для того, щоб життя в громаді було комфортним.

7 грудня країна святкує День місцевого самоврядування.  Хочу привітати колег, усіх причетних до цього свята  і подякувати  депутатському корпусу, головам постійних комісій селищної ради, апарату селищної ради за плідну роботу і співпрацю на благо нашої громади. Бажаю миру, віри в краще майбутнє, терпіння і здоров'я для реалізації усіх задуманих планів!

 

Фото без опису

 

Бесіду вів

Ігор СКРИПЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь