A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ДО 30-РІЧЧЯ ВИВЕДЕННЯ ВІЙСЬК З АФГАНІСТАНУ

Дата: 18.02.2019 08:45
Кількість переглядів: 561

     15 лютого в Україні відзначається День вшанування  учасників бойових дій на території  інших держав. Цього року -  пам’ятна дата,  приурочена 30  - й роковині виведення військ з Афганістану.

     Бойові дії на території республіки Афганістану, де протягом десяти років проливали кров і гинули солдати, заслуговують особливої уваги. Афганістан… У лексиконі військових – Афган. Гори, перевали, випалена сонцем і війною чужа земля, за тисячі кілометрів від рідної домівки. Саме в цій країні  довелося нести службу тисячам хлопцям  з України. Повернулися не всі «Чорні тюльпани», як  їх іменували. А ще більше  поранених, покалічених в чужій стороні солдат.

         Цього дня в селищі Недригайлів та старостинських округах відбулися загоди з нагоди памятної дати. У селищі Недригайлів пройшло покладання квітів до пам’ятного знаку  за участю учасників бойових дій на території інших держав, представників влади та громадськості, засідання «круглого столу», урочистості  та концерт. Від імені Недригайлівського селищного голови присутніх на заходах вітав тимчасово виконуючий обов’язки селищного голови заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолій Сиротенко.   За відвагу в роки страшної війни і активну громадську діяльність  він нагородив грамотами та  подарунками учасників бойових дій на території інших держав Олександра Арістархова та Вадима Мельника з Недригайлова.

Ряд заходів відбулися у загальноосвітніх, клубних та бібліотечних закладах громади.

     «Памятаємо! Шануємо пам'ять про них». Так називається виставка – роздум, яка презентована в комунальному закладі  «Недригайлівська публічна бібліотека». На виставці представлено книги, публікації, що висвітлюють різні погляди на війну в Афганістані,  матеріали про воїнів-інтернаціоналістів - наших земляків.


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь