A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Мистецька премія імені Нестора Кизенка

Дата: 28.02.2019 11:06
Кількість переглядів: 561

 Почуття прекрасного, потреба у красі живуть у серці кожної людини. Митці створюють красу і служать їй. Нестор Митрофанович Кизенко, наш земляк, український художник, член Спілки народних майстрів України,   все своє  життя служив істині і добру мистецтвом пензля і кольорів. Виставки робіт художника відбулися в Києві, Москві, Торонто та Болгарії. Його картини зберігаються в музях України і приватних колекціях усього світу.

14 березня 2019 року Нестору Митрофановичу Кизенку виповнилося б 93 роки з дня народження.

З метою заохочення талановитих представників творчої інтелігенції, популяризації кращих творів сучасного українського образотворчого мистецтва, підтримки талантів Недригайлівщини та увічнення пам’яті видатного художника  в 2011 році громадською організацією «Недригайлівське земляцтво в м. Київ» заснована мистецька премія імені Нестора Кизенка, яка дає змогу ознайомитися з творчістю наших місцевих художників, відкрити нові імена, побачити творчий доробок митців та долучитися до невичерпних глибин образотворчого мистецтва.

 У цьому році Недригайлівська селищна рада спільно з громадською організацією «Недригайлівське земляцтво в м. Київ» організовує проведення конкурсу.

Відбулось засідання оргкомітету, на якому  затвердили план підготовки і проведення заходу. Виставка робіт відбудеться 13 - 15 березня 2019 року в КЗ «Недригайлівський центр культури і дозвілля Недригайлівської селищної ради Сумської області» (смт. Недригайлів вул. Шевченка, 2). Попередньо підведення підсумків конкурсу  планується провести 15 березня 2019 року о 13.00 у КЗ «Недригайлівський центр культури і дозвілля Недригайлівської селищної ради Сумської області».

Учасниками конкурсу можуть бути: жителі та уродженці Недригайлівщини, що проживають в Україні й за кордоном, а також громадяни, які тривалий час працювали на території Недригайлівського району.

Заявки разом із роботами подаються з  7  по 14 березня поточного року до відділу з питань культури, релігій та туризму Недригайлівської селищної ради Сумської області за адресою: смт Недригайлів, вул. Вишнева,1. ( у поданні зазначаються біографічні дані претендента на здобуття премії, освіта, вид та кількість робіт (не більше трьох живописних творів). Роботи подаються оформленими: рамка, назва, підпис. Репродукції та копії полотен інших художників не допускаються.

Премія присуджується у двох номінаціях:

-Дитяча творчість (діти шкільного віку до 18 років включно);

-Творчість майстрів мистецтв та народної творчості (без обмежень у віці).

Інформацію стосовно конкурсу можна отримати за  телефонами : 5-24-32, 0509101117, 0663347917.                                                            

   Оргкомітет       

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь