A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Проблемні питання поводження з побутовими відходами

Дата: 06.03.2019 11:08
Кількість переглядів: 563

  Проблема стихійних сміттєзвалищ – актуальне для кожної громади. Такі об’єкти виникають на кожній території та активно підтримуються жителями у «робочому» стані. Тому питання поводження з твердими побутовими відходами неодноразово обговорювалося на нарадах при селищному голові. Керівники та спеціалісти апарату селищної ради неодноразово брали участь у тематичних семінарах та навчальних візитах, де аналізувався досвід інших громад по питанню поводження з твердими побутовими відходами. Є ряд напрацювань з вирішення даного питання, але реального результату не буде, якщо ініціативу ефективного поводження з відходами не підтримають жителі громади. У сільській місцевості дехто вважає, що у нього на подвір’ї сміття немає, а те, що є, спалюється разом із пожухлим листям або закопується в кінці городу. І ніхто не задумується про шкідливі речовини, які внаслідок цього потрапляють у повітря, воду, землю.

   Як відомо, вже не один рік вулицям селища курсує спеціальний автомобіль і збирає відходи. Більше 2190 домогосподарств Недригайлова наразі користуються його послугами. Втім, з 2019 року кожний власник домогосподарства повинен буде користуватись цією послугою відповідно до підписаного окремого договору і сплачувати за неї повністю чи частково або оформивши субсидію.

   Відповідно до Правил благоустрою населених пунктів Недригайлівської селищної ради та Закону України «Про відходи», стаття 35-1 якого ставить вимоги щодо поводження з побутовими відходами, вкотре звертаємося до жителів громади, особливо приватного сектору, всіх юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців із проханням обов’язкового укладання договорів на збір та вивезення твердих побутових відходів!

  Нагадуємо, що категорично заборонено спалювати побутове сміття. За спалювання сміття накладаються штрафи!

 

Фото без опису

 Виконавчий комітет Недригайлівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь