A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Зустріч земляків з приводу 380-річчя заснування селища Недригайлів

Дата: 15.03.2019 15:50
Кількість переглядів: 519

Зустріч Недригайлівського земляцтва у м. Суми присвячувалася 380-річчю заснування Недригайлова – селища з глибокою історією, прекрасними людьми і впевненим поглядом у майбутнє. До її проведення в залі Сумської обласної універсальної бібліотеки 14 березня приєдналися й гості з Недригайлова: Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук, його заступник Анатолій Сиротенко та депутат селищної ради Юрій Сердюк.

Присутні земляки з цікавістю послухали голову громади Ігоря Остапчука, який розповів про день сьогоднішній Недригайлова, конкретні й значимі справи для благоустрою селища, відроджені по-новому традиції масових народних мистецьких заходів, плани на перспективу.

Вітаючи в особі Ігоря Вікторовича усіх недригайлівців, слово взяли члени земляцтва, тернівчани Ніна Жук та Микола Гринь. Після вітання під бурхливі оплески присутніх вони вручили Ігорю Остапчуку картину і книгу про Терни.

Окрасою і гордістю Недригайлівського земляцтва у м. Суми є недригайлівці – люди, які стали успішними, реалізували себе у державному управлінні, охороні здоров’я, науці, журналістиці і творчості.  Їх представила голова Недригайлівського земляцтва у м. Суми Ірина Панасенко. Серед керівників вона назвала багаторічного очільника санітарно-епідеміологічної служби області Вячеслава Псарьова, директора КЗ Сумської обласної ради «Сумський обласний будинок дитини» Галину Литвиненко, начальника Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Олександра Маслака. Першим серед представників медицини згадали добре відомого лікаря, керівника Сумської міської лікарні, засновника династії медиків Вініченка Олександра Олексійовича (слово про нього говорив брат Володимир Олексійович, тому що Олександр Олексійович за станом здоров’я не зміг прийти на зустріч), а також завідувача ендоскопічного відділення Сумської обласної клінічної лікарні, лікаря-ендоскопіста Володимира Івановича Барсука, завідуючу терапевтичним відділенням Сумської міської клінічної лікарні Раїсу Василівну Безсмертну. Серед наукової еліти недригайлівців – Наталія Віталіївна Таценко, доктор філологічних наук, професор кафедри германської філології СумДУ та Андрій Миколайович Чортенко, директор коледжу Сумського національного університету, кандидат історичних наук. Творчу когорту на зустрічі представили Наталія Василівна Даниленко, продовжувач журналістської долі своєї мами, відомої у свій час журналістки Недригайлівської районної газети Зої Федорівни Даниленко та журналіст, поетеса, член Національної спілки письменників України Алла Акіменко. Справжньою командою вийшли спортсмени – вони в різні роки грали у футбольній команді «Іскра», нині також беруть участь у спортивних баталіях, тренують молоду зміну. Це: Олександр Коваль, Сергій Павленко, Руслан Дяченко, Віталій Маслак, Анатолій Бойко, Сергій Штеба.

Кожен з виступаючих говорив слова про Недригайлів – малу батьківщину, до якої линуть думки, народжуючи бажання робити добрі справи для цього куточка України. Упродовж років земляки допомагають рідній землі, адже це немовби синівський обов’язок.

У канву свята вплелися дитячі голоси: учні Комунального закладу Сумської обласної ради «Сумська обласна гімназія-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей», які представляють наш район: Даниіл Виговський, Темченко Єлізавета (смт Недригайлів), Юлія Ніштенко (с. Червона Слобода), Сергій Ткаченко (смт Терни) прочитали вірші про Недригайлів  відомих поетів Олекси Ющенка, Михайла Нелина, Юлії Звязки (Данко). А вірш Леоніда Склярова із с. Віхово прочитала внучка автора Альона Павленко, юна сумчанка.

Окрасою свята став виступ народного ансамблю «Горлиця» Комунального закладу Недригайлівський Центр культури  і дозвілля Недригайлівської селищної ради, керівник Інна Косенко. Номери у їх виконанні, а також пісня «Лелеча доля», яку заспівала Ірина Домашенко, не тільки ще раз продемонстрували таланти рідного селища, а й нагадали всім про отчий край, з якого починалося життя і дорога в самостійне життя.

Такі зустрічі об’єднують земляків, які разом спроможні реалізовувати ідеї, підтримувати цікаві проекти та починання, щоб ниточка, яка єднає з землею батьків, не переривалася.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь